sâmbătă, 24 ianuarie 2009

Avem o problema? Sa facem o comisie!

S-a mai scris pe bloguri despre aceasta emblema a operativitatii si a lipsei de birocratie din Romania. Oriunde te intorci dai de comisii infiintate special pentru... absolut orice. Comisii, comitete, celule, draci, laci si alte animale.

Ultima comisie pe care s-a gandit premierul s-o infiinteze se va ocupa sa "analizeze condiţiile în care creditul ar putea fi garantat de stat. Ford România a cerut, la sfârşitul anului trecut, ajutor guvernamental pentru a face faţă crizei financiare". Na, mai vreti ceva? Astea sunt problemele importante ale lu' Boc, sa se faca pres in fata unor sefi de firme straine. Urla presa europeana, urla lumea ca e criza, dar nu! Boc se intalneste cu vicepresedintele Ford pentru a stabili pe ma-sa!

Dr. Doom, Nouriel Roubini, ne spune ca sistemul bancar american este la limita solvabilitatii. Pierderile sunt imense, 3.600 de miliarde de dolari. Avalansa va lovi deci si mai puternic o Europa infrigurata si dezbinata, fiecare vazandu-si de interesele lui, de industria lui, de problemele lui. Numa' al nostru nu poate dormi de grija Fordurilor. Ba! Trezeste-te ba!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu